PASTRIMI I PAJISJEVE ELEKTRO-SHTËPIAKE: RRUGA E LEHTË, E SHPEJTË DHE E KËNDSHME

Pastroni frigoriferin në 5 minuta
Disa nga ushqimet që mbajmë në frigorifer, përfshirë frutat dhe perimet, hahen të papërpunuara dhe të paqëruara. Për të siguruar që frigoriferi të mbetet i pastër dhe ushqimi i freskët, duhet të pastrojmë ndarjen frigoriferike të paktën një herë në muaj. Teknologjia NoFrost e bën këtë më të lehtë, pasi nuk kemi nevojë të harxhojmë kohë dhe energji për shkrirjen e njësisë: ajri i ftohtë shpërndahet në mënyrë të barabartë për të parandaluar akumulimin e akullit dhe brymës nëpër mure. Është mirë të përdorni produkte natyrore pastrimi, të tilla si përzierja e ujit me uthullën në raport 1:1 ose sode buke. Vetëm me një spërkatje të vogël mbi sfungjer, pastroni muret e frigoriferit dhe pastaj fshijini ato me një leckë të thatë.

FURRA TË PASTRA QË SHKËLQEJNË
A mban furra juaj erë ushqimi të djegur në vend të aromës së ëmbël të tortës? Ka disa mënyra për ta mbajtur plotësisht të pastër. Më e lehtë është pastrimi pirolitik i furrës, ku njësia vetë-pastrohet në temperaturë deri në 490 °C për të djegur mbetjet e ushqimit nga çdo qoshe dhe vrimë. Një tjetër është sistemi Aqualitic, ku ne mund të derdhim pak ujë në fundin e furrës dhe të vendosim një program të temperaturës së lartë për të zbutur ushqimin dhe yndyrën e tharë për pastrim të lehtë. Për të pastruar tabaka dhe skara me yndyrë, lagini me ujë dhe spërkatini mirë me sodë buke. Prisni 15-20 minuta dhe fshijini mirë me një sfungjer të lagur.

Syprinat
Pastrimi i syprinave qeramike dhe me induksion është një fare e lehtë: spërkatni sipërfaqen me agjent të specializuar dhe fshijini mirë. Syprinat e gazit janë paksa më të komplikuara, pasi duhet të heqim mbetjet e djegura dhe të yndyrshme nga plitkat dhe mbështetëset prej gize të tiganit. Me profilin e sheshtë të plitkave dhe mbështetëseve ergonomike të tiganëve në syprinat e gazit Amica, kjo gjë është shumë e thjeshtë.