FRIGORIFERËT: MBRETËRIT E KUZHINËS

Në blerjen e një frigoriferi, duhet të merrni parasysh sa hapësirë mund të kemi në kuzhinë për këtë. Kjo përcakton përmasat e përgjithshme të njësisë: lartësia, gjerësia dhe thellësia. Një pikë tjetër për t'u marrë parasysh është nëse duam një model të integruar ose më vete. Dhe mos harroni drejtimin e derës: doreza duhet të jetë e arritshme për ta bërë jetën më të lehtë në kuzhinë.

Integruar në harmoni
Mund të zgjedhim një frigorifer dhe një njësi ngrirësi që mund të integrohet në mobilje, veçanërisht nëse dëshirojmë të shfrytëzojmë hapësirën mbi frigoriferin. Një njësi e integruar funksionon mrekullisht në kuzhinat minimaliste ku pjesët ballore të pajisjeve dhe njësive krijojnë një sipërfaqe uniforme dhe të lëmuar.

I izoluar me krenari
Nëse duam vetëm të zëvendësojmë frigoriferin tonë të vjetër dhe të mos kujdesemi për dizajnin e integrimit, mund të zgjedhim një model më vete. Në këtë rast ende duhet të vendosim për ngjyrën. Amica ofron disa opsione për ngjyrën, duke përfshirë të bardhën dhe inoksin. Paneli me prekje në derë plotëson efektin vizual dhe e bën përdorimin më të lehtë: nuk kemi nevojë të hapim frigoriferin për të kontrolluar të gjitha funksionet e dobishme, si funksionet Superngrirje, Superfreski dhe Ditë pushimi.

Nevoja të mëdha, frigoriferë të mëdhenj
Gama e frigoriferëve Amica përfshin njësi me madhësi dhe lartësi të ndryshme, si dhe frigoriferë të vegjël me një derë dhe njësi frigoriferike, njësi standarde me dy dyer (me dyer të veçanta për seksionet e frigoriferit dhe ngrirësit) dhe njësitë krah për krah.
Madhësia e frigoriferit normalisht varet nga nevojat e familjes sonë. Sa më e madhe të jetë familja, aq më e madhe nevojitet njësia. Një frigorifer i madh gjithashtu e bën jetën më të lehtë në qoftë se preferojmë të blejmë në shumicë dhe të bëjmë pazar më rrallë. Frigoriferët dhe njësitë ngrirëse, veçanërisht ato krah për krah, janë gjithashtu zgjedhje e shkëlqyer nëse nuk kemi qilar ose dollap ushqimesh. Sistemi i hapësirës së ndryshueshme në frigoriferë Amica na mundëson të organizojmë vetë brendinë e frigoriferit për të siguruar hapësirë shtesë për ruajtje.