6 KËSHILLA TË PROVUARA DHE TË TESTUARA PËR HEQJEN E NJOLLAVE

1. Detergjentët
Mënyra më e thjeshtë për të hequr njollat është përdorimi i një detergjenti të fortë. Aplikojeni atë drejtpërdrejt në njollë ose derdheni në sirtarin e lavatriçes së bashku me pluhurin larës. Disa lavatriçe kanë një veçori për të mundësuar qarkullimin shtesë të ujit me detergjent të tillë si funksioni Rrymë uji në pajisjet Amica, gjë që rrit shansin për të hequr njollën tërësisht.

2. Ujë i ftohtë
E dobishme për heqjen e njollave të tilla si vezë, akullore dhe kos. Vetëm vendosini rrobat në një tas me ujë të ftohtë dhe prisni 30 minuta. Kur keni të bëni me njolla qumështi kurrë mos përdorni ujë të ngrohtë, pasi mund të ndajë proteinat dhe ta bëjë njollën edhe më të vështirë për t'u hequr.

3. Ujë i valuar
Njollat e çajit dhe kafesë përmbajnë tanina, agjentë nxirës natyrorë të fortë që janë të vështirë për t'u hequr nga rrobat. Gjithçka që mund të bëjmë është të përdorim ujë të valuar. Vendosini rrobat me njolla në një tas me ujë të nxehtë për ca kohë. Shmangni shtimin e sapunit te këto njolla, pasi kjo vetëm i bën gjërat më keq.

4. Ujë + lëng larës
Ky është kombinimi më i mirë për heqjen e njollave të përziera, duke përfshirë ato të shkaktuara nga ëmbëlsirat, salcat ose kozmetika. Lyejeni njollën me pastrues detergjent dhe ujë të ftohtë me detergjent rrobash. Ne gjithashtu mund të njomim rrobat në ujë të ftohtë me pak lëng larës.

5. Acid citrikI shkë
lqyer ndaj njollave të frutave të thata. Përzieni 3-4 lugë acid limoni me një sasi të vogël uji dhe njomni rrobat e njollosura në solucion. Njollat e freskëta nga frutat mund të hiqen në çast me ujë të nxehtë.

6. Pluhur talk dhe benzinë
Këta janë vrasës të vërtetë të njollave të yndyrës. Gjithçka që duhet të bëjmë është të spërkasim pluhur talku mbi njollë, ta lemë për 20 minuta dhe ta fshijmë me furçë. Gjithashtu mund të fërkojmë pak benzinë në njollë. Përfundimisht, vetëm na duhet ta futim rrobën në lavatriçe dhe të caktojmë programin tonë të preferuar. Disa lavatriçe Amica mbështesin programe të personalizuara në bazë të cilësimeve të zgjedhura.