UJË DHE PJATALARËSE - NJË PALË PERFEKTE

Larja me dorë e pjatave dhe tiganëve mund të përdorë deri në 107 litra* ujë në ditë, duke tharë lëkurën e duarve tuaja - dhe duke marrë shumë kohë. Vendosja për të blerë një pjatalarëse duket e arsyeshme, pasi mund të ketë shumë kursime. Por çfarë kursimesh?

Kurseni deri në 97** litra ujë
Një cikël larjeje - në varësi nga madhësia e pjatalarëses Amica - përdor nga 8,5 deri në 10 litra ujë. Për të larë me dorë të njëjtën sasi enësh, mund të kërkohet deri në 107 litra! Edhe larja e tenxhereve dhe pjatave në lavaman përdor mjaft ujë të nxehtë, i cili kushton pothuajse tre herë më shumë se uji i ftohtë!
Natyrisht, ju doni të bëni kursime, prandaj si është e mundur meqë pjatalarësja ka nevojë për energji elektrike, krahas çmimit të blerjes? Një pjatalarëse përdor energji elektrike për të ngrohur ujin, por nëse blini një pajisje të klasës A+++, mund të keni kursime serioze. Në krahasim me klasën A, një pajisje A+++ përdor 93 kWh më pak. Ju mund ta përdorni këtë energji për të ngrohur ujin në ibrikun tuaj elektrik - madje deri në 540 herë - ose thjesht paguani fatura më të ulëta për rrymën elektrike.

Uji nën kontroll
Të shqetësuar se një pjatalarëse mund ta përmbytë kuzhinën tuaj? Sigurisht jo Amica! Pjatalarëset tona kanë mbrojtje të veçantë: sistemi Stop uji, i cili parandalon rrjedhjen e lëngjeve nga pjatalarësja. Ju mund të rrini i qetë në rastin e një prishjeje të papritur, pasi as pronat tuaja as të fqinjit nuk përmbyten.

Fortësia e ujit në raport me sigurinë e pjatalarëses
Para se të lidhni pjatalarësen për herë të parë, kontrolloni fortësinë e ujit në pronën tuaj. Kjo bëhet lehtë duke përdorur një testues të fortësisë së ujit. Uji që vjen në rubinetat tona ka fortësi të mesme nëse përqendrimi i karbonatit të kalciumit (CACO3) për decimetër kub i tejkalon 180. Sa më e lartë kjo vlerë, aq më i fortë është uji që keni. Pse duhet të kontrolloni se çfarë lloj uji keni? Njohja e kësaj ju lejon të përshtatni cilësimet e pjatalarëses për t'iu përshtatur ujit dhe të sigurohuni që gjithmonë të shtoni sasinë përkatëse të duhur të kripës së larjes.

A i kemi dhënë përgjigje të gjitha pyetjeve tuaja? Shpresojmë që po dhe mezi presim që ju të keni kënaqësinë e një pjatalarëseje Amica në shtëpinë tuaj.

* Larja e enëve me dorë është kontrolluar në kushte shtëpiake, por të dhënat për familje individuale mund të ndryshojnë.
** Një cikël larjeje i vetëm përfshin një sërë enësh, duke përfshirë një pjatë ëmbëlsire, pjatë darke, tas, filxhan, gotë, pirun, thikë, lugë dhe lugë çaji. Mund të përfshijë gjithashtu një pjatë të vogël shërbyese, pjatancë dhe një luhare.