Mala kuhinja, velike mogućnosti

Najlakši način da učinimo kuhinju većom jeste da je otvorimo ka dnevnoj sobi. Deo za kuvanje se može odvojiti od dela za boravak praktičnim kuhinjskim ostrvom, koje obezbeđuje i dodatne fioke i prostor, dok je u isto vreme odlično mesto za ugradnju grejne ploče. Iznad ploče možemo ugraditi Amica moderni kaminski aspirator kako bi se u toku kuvanja para i mirisi odvodili iz prostorije.

Raspored kuhinjskih elemenata

Ukoliko otvaranje vaše kuhinje ka dnevnom boravku nije moguće, uvek možete napraviti dobar raspored kuhinjskih elemenata. U uskim kuhinjama, najviše odgovara raspored elemenata u obliku slova L ili Galley dizajn. Kod većih kuhinja, elementi se mogu postaviti na dva suprotna zida s minimalnom razdaljinom od 120 cm u sredini.

Elementi pune visine

Svaki centimetar je bitan kada je prostor ograničen, tako da treba razmotriti ugradnju kuhinjskih elemenata koji idu do plafona kako biste dobili dodatni prostor za odlaganje posuđa, šerpi i drugih kuhinjskih pomagala, posebno onih koji se ne koriste često. Jedinice koje se izvlače su takođe korisne i praktične za skladištenje životnih namirnica, tegli i konzervi.

Diskretni i funkcionalni kućni uređaji

Ugradni uređaji kao što su frižideri i rerne se odlično uklapaju u kuhinje koje čine deo dnevnog boravka; zatim, omogućavaju nam da koristimo prostor iznad i ispod njih. Boja kuhinjskih frontova je takođe važan faktor, jer svetli, ravni frontovi čine da prostorija izgleda veća. U kuhinji koja je kombinovana s dnevnom sobom,  ovi kuhinjski uređaji čine sjajnu pozadinu dekora vašeg dnevnog boravka.

Deo za ručavanje

Čak i male kuhinje treba da imaju prostor namenjen zajedničkom ručavanju. Jedno interesantno rešenje uključuje male stolove na rasklapanje koji se mogu ugraditi na zid. U kuhinji koja ima veliki prozor, može se proširiti prozorska daska i pretvoriti u sto za dvoje.